şarapla peynir iyi gidiyor, evet. ama hangisiyle hangisi yine bilemiyorum. kafama göre takılıyorum ve gayet de keyif alıyorum
italyan mutfağı asla peynirle balığı yan yana getirmiyor diye, ikisi uyumsuz mu yani?
ne denk gelirse... |
cured, dedikleri, burada curado bilmemne peyniri. sol taraftakiler.
birinin üzerinde çektirilmiş balzamik, ortadakinde tereyağında kavrulmuş badem, diğerinde bebek enginar konservesi.
turuncu iki dilim mimolette. üzerinde genovese sos, ticarisini aldım, yapmadım. diğerinde yeşil zeytin.
sol üst, somon füme ve limon, zeytinyağı, ekstra ekstra ekstra virgin.
diğerleri ise, jamon serrano ile sarılı, sarımsak ve acı biber eşliğinde ekstra ekstra ekstra virgin zeytinyağı ile tavada kızartılmış karides. jamon serrano efendim, bir domuz ürünü, bir tür bacon de geç, bu taraflara özgü. tapaslarda rastlanabilir türden bir nane.
türkiye'de olsam direkt pastırma kullanırdım yerine.
yanına da açtım rose bir bach.
fucking delicious, tam keyif pezevenkliği işi bu...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder